Gelenekten Geleceğe Çocuk Oyunları Projesi

Okulumuz Renkli Kuşlar sınıfı Öğretmenleri Emine AKSU rehberliğinde farklı illerdeki 8 okul ile birlikte Gelenekten Geleceğe Çocuk Oyunları adlı eTwinning Projesini uyguladılar.

Projede dijital çağ ile birlikte unutulmaya yüz tutmuş Saklanbaç,Mendil Kapmaca,Körebe,Üç Taş,Aç Kapıyı Bazirganbaşı,El El Epenek,Misket(bilye),Beştaş.Eski Minder,Kutu Kutu Pense,Yakan Top,İstop,Tombik gibi eski çocuk oyunları öğrencilere öğretme hedeflendi.Farklı illerde oynanan Arapsaçı,Tek Ayak gibi geleneksel oyunlar proje ortaklarımızdan öğrenilerek deneyimlendi.Projemiz için aile büyüklerimiz okula davet edilerek öğrencilerimize geleneksel oyunlarımız tanıtıldı.Aile Katılımı olarak evde aile büyüklerinden eski oyunlarımız öğrenen öğrencilerimiz okulda arkadaşlarıyla birlikte oynadı.

Proje ile birlikte Öğrencilerimiz hem geleneksel oyunlarımızı öğrendiler,hem de doyasıya oyun oynayarak eğlenceli vakit geçirdiler.

11-04-202211-04-202211-04-202211-04-202211-04-202211-04-2022